Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Zonnepanelen schoonmaken

Het schoonmaken van uw zonnepanelen

Uw zonnepanelen zijn in hoge mate zelfreinigend. Met een goede regenbui regenen ze zichzelf schoon. Desondanks kan er vuil op uw panelen achterblijven. Daardoor kan het rendement op uw zonnestroominstallatie teruglopen. Zonnepanelen schoonmaken is daarom erg belangrijk. Het vuil en de aanslag dat op uw zonnepanelen blijft zitten kunt u eenvoudig zelf verwijderen.

Waarop letten bij het schoonmaken?

Als u aan de slag gaat om zelf zonnepanelen schoon te maken, is het belangrijk om rekening te houden met het volgende:

1. Gebruik alleen water en een gewone spons of zachte doek. Schoonmaakmiddelen kunnen de beschermende laag op uw panelen beschadigen. Gebruik geen schuurspons want die geven krassen en geen hogedrukspuit.

2. Maak alleen de bovenkant van de panelen schoon.

3. In de bebouwde kom is één keer per jaar schoonmaken voldoende. Woont u in een vervuilde omgeving, bijvoorbeeld dicht bij een snelweg, dan maakt u ze vaker schoon. Ook als uw panelen niet op het zuiden liggen kan er meer aanslag op komen en moet u iets vaker schoonmaken.

Zonnepanelen schoonmaken uitbesteden?

Wil u liever niet zelf de zonnepanelen schoonmaken, maar het uitbesteden? Wij helpen u graag verder.

Onderhoud u de zonnepanelen goed? Vergeet niet dat uw zonnepanelen ook onderhoud nodig hebben. Daardoor garandeert u een hogere opbrengt en voorkomt u storingen. Neem contact op voor meer informatie!

Scroll naar boven