Zonnepanelen op een schuin dak

Het rendement van zonnepanelen op een schuin dak

Met zonnepalen op een schuin dak heeft u het voordeel dat de zonnepanelen automatisch in een schuine hoek ten opzichte van de zon komen te staan. Idealiter staat uw dak pal op het zuiden om zoveel mogelijk zon- of daglicht op te vangen. De hellingshoek van uw dak is bij voorkeur tussen de 30 en 40 graden. In Nederland is dit een veelvoorkomende dakhelling. Veel bewoners maken daar goed gebruik van om zonnepanelen op het schuine dak te plaatsen. Maar ook op het zuidoosten en zuidwesten heeft uw dak een prima rendement. In dat geval is een minder steile dakhelling wenselijk. Bij voorkeur tussen de 15 en 25 graden.

Schaduw op uw dak is het grootste obstakel voor uw rendement. Uiteraard valt er in de schaduw minder daglicht op uw panelen. Wanneer slechts enkele panelen last hebben van schaduw, kan dit toch het rendement van uw totale installatie negatief beïnvloeden.

Wilt u toch panelen die soms in de schaduw liggen? Dan is het raadzaam om elk paneel afzonderlijk een eigen aansturing te geven, in plaats van centrale aansturing van alle panelen gezamenlijk. Zonnepanelen schuin dak wat voor u? Vraag een offerte aan!

Offerte aanvragen

Hoe werkt de bevestiging van de zonnepanelen?

Natuurlijk is het rendement van uw zonnestroominstallatie belangrijk, maar ook aan de bevestiging ervan besteden wij veel zorg. Uw installatie moet bestand zijn tegen sneeuw, storm of rukwinden. Daarom berekenen we de benodigde hoeveelheid dakhaken en maken we gebruik van hoog kwalitatief materiaal. Dat voorkomt scheuren in uw dakpannen en lekkages als gevolg van die scheuren.

We leggen uw zonnepanelen op het dak altijd volgens een legplan dat we met u afstemmen. Want u levert natuurlijk niet graag in op de esthetiek van uw pand. neem contact op of vraag een offerte aan!

Offerte aanvragen

Heeft u een vraag of opmerking?

Vul onderstaande gegevens in, dan zullen wij binnen 2 werkdagen contact met u opnemen.