Zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen laten plaatsen op een plat dak

Met zonnepanelen op een plat dak heeft u voordelen ten opzichte van een schuin dak. We kunnen namelijk gemakkelijk een ideale hellingshoek en positie ten opzichte van het zuiden realiseren. Daarnaast heeft uw zonnepaneleninstallatie niet of nauwelijks effect op de aanzicht van uw pand.

Daar staat tegenover dat we meer ruimte voor de panelen nodig hebben. We kunnen uw zonnepanelen namelijk niet strak tegen de dakrand plaatsen. Daar kan bij harde wind de trekkracht op de panelen te groot worden.

Bovendien kunnen de panelen, als ze dicht op elkaar staan, schaduw op elkaar werpen. Daarom kan het verstandig zijn om een lagere helingshoek te gebruiken, of de panelen in een zogeheten ‘oost-west’ opstelling te plaatsen, zodat er toch genoeg panelen kunnen worden geplaatst om de gewenste capaciteit te bereiken.

Daarvoor maken we altijd een legplan dat we met u doornemen om tot een voor u ideale oplossing te komen.

Offerte aanvragen

De bevestiging van de zonnepanelen

Op een plat dak ligt de constructie voor uw zonnepanelen los. We maken gebruik van ballast om de constructie op zijn plaats te houden. Dat kan bijvoorbeeld met tegels of betonbandjes. Met speciale voetjes zorgen wij ervoor dat uw dakbedekking niet beschadigt.

Soms is uw dak niet draagkrachtig genoeg om ballast te kunnen verdragen. In dat geval kunnen wij de zonnepanelen op het dak ook vastmaken met montageankers. We boren dan een gaatje in uw dakbedekking en plaatsen dan bijvoorbeeld een lange schroef in de houten balken van uw dak. Om te zorgen dat er geen lekkage ontstaat, wordt het boorgat dichtgemaakt met een speciaal daarvoor ontwikkelde rozet.

Offerte aanvragen

Heeft u een vraag of opmerking?

Vul onderstaande gegevens in, dan zullen wij binnen 2 werkdagen contact met u opnemen.