Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

De meestgestelde vragen op het gebied van zonnepanelen beantwoordt

Voor Solention is geen dak te moeilijk, echter beoordelen we uiteraard de potentie van uw dak. Doe een vrijblijvende dakscan en ontdek de mogelijkheden!

Solention biedt diverse soorten zonnepanelen aan. Lees hier meer over de verschillende soorten zonnepanelen.

Een zonnepaneel moet geproduceerd, getransporteerd en geïnstalleerd worden. Een begrijpelijke vraag is dan ook: hoe duurzaam zijn zonnepanelen? Bekijk hier het antwoord.

Onderhoud op uw zonnepanelen hoeft niet vaak te gebeuren, maar het is wel belangrijk. U wilt een zo hoog mogelijk rendement van uw zonnestroominstallatie. Lees hier over onderhoud van zonnepanelen.

Weersomstandigheden zoals extreme hagelbuien kunnen ‘microcracks’ veroorzaken bij glas-folie zonnepanelen. Dit zijn haarfijne scheurtjes in de zonnecellen, welke niet te zien zijn met het blote oog.

Microcracks hebben een zeer nadelig effect op het rendement en de levensduur van een zonnepaneel. Met glas-glas panelen is de kans op microcracks nihil. Dit omdat de zonnecellen bij glas-glas zonnepanelen tussen twee geharde glazen platen zitten.

De gemiddelde terugverdientijd van een zonne-installatie is 7 jaar. Onze adviseurs voorzien u graag van een berekening op basis van uw situatie.

Solention biedt diverse merken zonnepanelen aan. Bekijk hier onze merken.

Heeft u een fraai rieten dak? Of wilt u dat de architectuur van uw woning niet wordt aangetast? Dan kunt u kiezen voor zonnepanelen voor op de grond. Wij helpen u graag! Lees hier meer.

Glas-folie zonnepanelen zijn gemaakt van gehard glas aan de voorzijde van het paneel en kunststof (plastic) aan de achterzijde. Glas-glas zonnepanelen zijn aan beide kanten van het paneel voorzien van gehard glas, waardoor de zonnecellen veel beter beschermt worden tegen omgevingsfactoren.

Voordelen van glas-glas zonnepanelen:

  • Betere bescherming tegen weersomstandigheden, verminderde degradatie
  • Langere levensduur en hogere opbrengst
  • Beste garantievoorwaarden

De zonnepanelen die wij aanbieden voldoen aan de hoogste eisen die gesteld kunnen worden aan brandveiligheid.

Brand wordt veelal veroorzaakt door foutieve installatie, onder andere door doe-het-zelvers.

Scroll naar boven