Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Zonnepanelen actueel: verduurzaming door hoge gas- en energieprijzen, populariteit Europese zonnepanelen en Nederland als koploper aantal zonnepanelen per inwoner

Door de aanhoudende stijging van de gas- en energieprijzen wordt verduurzaming steeds belangrijker voor woningeigenaren. De gemiddelde gasprijs per m3 is momenteel €2,24 (inclusief belastingen), waar een kuub gas een half jaar geleden nog geen euro kostte. De gemiddelde energieprijs per kWh is momenteel €0,45 (inclusief belastingen), waar deze kosten een half jaar geleden op ongeveer 22 cent uitkwamen.

Het is dan ook begrijpelijk dat uit onderzoek blijkt dat 19 procent van huiseigenaren wil verduurzamen, waarbij het installeren van zonnepanelen de populairste maatregelen is. Van de deelnemers waarbij de energierekening al gestegen is, wil de helft de eigen woning (verder) verduurzamen. Het merendeel van de deelnemers, bij wie de energierekening al gestegen is, of naar verwachting gaat stijgen, geeft aan dat de maandelijkse kosten met meer dan 75 euro toenemen.

De investering in zonnepanelen is al geruime tijd populair onder Nederlanders, aangezien Nederland officieel koploper is op het gebied van het aantal zonnepanelen per inwoner in Europa. De productie van zonne-energie is dan ook wederom sterk gestegen in 2021, met maar liefst 25 procent. Door de prijsstijgingen van gas- en elektriciteit is de populariteit van zonnepanelen dan ook eenvoudig te verklaren.

Een andere actuele ontwikkeling is de toenemende interesse in Europees geproduceerde zonnepanelen. Dit omdat in Azië geproduceerde zonnepanelen regelmatig slecht in het nieuws zijn gekomen, door slechte arbeidsomstandigheden bij bepaalde producenten, vervuiling door transport per schip, het grootschalige gebruik van chemische stoffen en de continu stijgende transportkosten.

Wilt u meer weten over Europees geproduceerde zonnepanelen? Bekijk dan ons gouden pakket! Ontvangt u graag advies over een zonnestroominstallatie welke perfect aansluit op uw situatie en wensen? Doe onze vrijblijvende dakscan of neem contact op via WhatsApp! 

Scroll naar boven