Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Zijn thuisaccu’s rendabel in Nederland?

Waarom een thuisaccu?

In Nederland maken we nog niet zo veel gebruik van accu’s om de zonne-energie in op te slaan. Wel komen er steeds meer thuisaccu’s op de markt in Nederland. In het buitenland zien we veel gebruik van accu’s. Maar in Nederland hebben we dan ook de salderingsregeling. En zolang de salderingsregeling nog geldt zal het financieel weinig rendabel zijn om de accu-opslag aan de zonnepanelen te koppelen. Accu’s zijn dan ook een paar duizend euro per stuk.

We zien in Nederland steeds meer mensen die wel voor een accu kiezen. Bijvoorbeeld een accu voor het opladen van elektrische auto’s. Bekende merken accu’s zijn de Tesla Powerwall en de My Reserve van BMW en Solarwatt.

Onafhankelijk zullen we in Nederland voorlopig ook niet worden als we een accu aanschaffen. Een probleem zijn de maanden november tot februari. De zonnepanelen leveren dan te weinig capaciteit om de accu voldoende op te laden. En een grote accu aanschaffen heeft ook geen zin, want de onafhankelijkheid wordt namelijk meer bepaald door de capaciteit van de zonnepanelen dan de capaciteit van de accu.

De accu wordt langzamerhand wel steeds aantrekkelijker, omdat de prijs van de accu zal dalen en de stroomprijs stijgt. Zodra de salderingsregeling eindigt zal de thuisaccu nog aantrekkelijker worden om zelf opgewekte energie binnenshuis op te slaan in plaats van aan het net te verkopen.

Scroll naar boven