Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Waarmee moeten de zonnepannelen schoongemaakt worden?

Uit onderzoek blijkt dat een jaarlijkse schoonmaak al zorgt voor 3% meer opbrengst. Dus een jaarlijkse schoonmaak is zeker aan te raden. Maar waarmee moet u de zonnepanelen dan (laten) schoonmaken? Sommige zonnepanelen zijn namelijk voorzien van een dunne, vuilafstotende laag en deze kan beschadigd raken als er wordt schoongemaakt met verkeerde middelen.

Het is belangrijk dat zonnepanelen niet worden gereinigd met zeep of allesreiniger, want dat kan de vuilafstotende laag aantasten. Er is een speciale solar cleaner, dat is zeep die speciaal is gemaakt om zonnepanelen schoon te maken. Schuurmiddelen en hogedrukspuiten zijn af te raden, deze kunnen schade veroorzaken aan de zonnepanelen. Een zachte borstel werkt wel goed. Voordat er met een borstel wordt schoongemaakt, moet eerst het vuil, zoals blad, worden verwijderd anders kunnen deze het paneel beschadigen.

De lente en de zomer zijn de seizoenen met de meeste zonuren, dus is het beste moment om de controle uit te (laten) voeren aan het begin van de lente.

Scroll naar boven