Voor- en nadelen van het huren of leasen van zonnepanelen.

Huren of leasen?

20 mei 2020

Voordelen van het huren en leasen

Huren en leasen van zonnepanelen wordt steeds populairder. Dit komt omdat het huren of leasen ook voordelen heeft ten opzichte van het kopen van zonnepanelen. Zo bespaart u wel meteen vanaf moment één, maar heeft u vooraf geen grote investering gedaan want u betaalt dan per periode een vast bedrag. Ook bent u vaak allrisk verzekerd, alhoewel u altijd goed de voorwaarden moet lezen om erachter te komen wat niet bij de service of verzekering van het bedrijf hoort. U heeft dus bijna geen omkijken naar de installatie, omdat deze eigendom is van de verhuurder, maar u heeft wel financieel voordeel.

Nadelen van het huren en leasen

Huren en leasen hebben ook nadelen. Zo komt u met leasen en huren uiteindelijk op een hoger bedrag uit dan als u zonnepanelen in 1 keer koopt. Niet ieder bedrijf geeft de mogelijkheid om tussentijds het huurcontract te stoppen of als u dan toch het contract wilt beëindigen is dit een zeer dure grap. Sommige aanbieders laten de huur jaarlijks stijgen, terwijl de opbrengst van de zonne-installatie niet meer zal gaan opbrengen. Meerdere aanbieders hebben in hun voorwaarden opgenomen dat de aanbieder de huurovereenkomst eenzijdig kan wijzigen als wet- en regelgeving veranderen.

Voordat u een keuze maakt hoe u uw zonnepanelen wilt financieren, zult u zich dus goed moeten laten inlichten en bewust zijn van de voor- en nadelen.

Terug naar nieuws