Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Veelvoorkomende storing

Lagere opbrengst zonnepanelen door te hoge wisselspanning

Nadat er bij diverse klanten verminderde opbrengsten zijn geconstateerd, is uit onderzoek gebleken dat een te hoge wisselspanning de boosdoener is. De hoge wisselspanning veroorzaakt een storing in de omvormer, waardoor deze niet optimaal kan presteren.

Omvormers willen namelijk hun energie kwijt aan het net, waarvoor een hoger voltage dan de netspanning nodig is. Wanneer de spanning op het net te hoog is, kan de omvormer niet over dit voltage heen, en dus zijn energie niet kwijt aan het net. De omvormer moet dan om veiligheidsredenen tijdelijk zijn productie uitschakelen.

De netbeheerder is verantwoordelijk voor het op peil houden van het voltage op het net. Zij moeten deze op 230 V houden met een foutmarge van + en – 10%. Het voltage waarbij een omvormer stopt met produceren ligt precies op de grens (+- 253 V).

Hoe kunt u dit probleem oplossen? Kaart het probleem aan bij uw netbeheerder. Vaak helpt het als u dit samen met buurtgenoten doet. De netbeheerder zal vervolgens een onderzoek instellen en erachter komen dat het voltage in uw wijk teruggeschroeft moet worden. Bellen met uw netbeheerder is de eenvoudigste oplossing, u wordt dan vaak het beste geholpen!

Scroll naar boven