Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Veelgestelde vraag: waarom leveren mijn zonnepanelen
minder energie terug dan ze opwekken?

Het is een onderwerp wat veel onduidelijkheden met zich meebrengt; u heeft zonnepanelen en kijkt naar de totale jaarlijkse opbrengst van uw panelen en vergelijkt dit met de hoeveelheid teruggeleverde energie aan uw energieleverancier. Vervolgens komt u tot de conclusie dat de hoeveelheid teruggeleverde energie een stuk lager uitvalt dan de totale opbrengst van uw panelen. Waar komt dit verschil vandaan?

In de eerste instantie wordt de door uw zonnepanelen opgewekte energie direct verbruikt door de apparatuur in uw huishouden. Zodra uw panelen meer opwekken dan uw huishouden verbruikt, levert u energie terug aan het net. Enkel dit overschot wordt gemeten en geregistreerd door uw energieleverancier als teruglevering. Het is daarom normaal dat de hoeveelheid teruggeleverde energie significant lager uitvalt dan de hoeveelheid geproduceerde energie.

Bekijk het onderstaande voorbeeld ter aanvulling:

Stel, u bekijkt de monitoring app van uw zonnestroominstallatie en ziet een totale hoeveelheid geproduceerde energie van 3000 kWh in 2020. Vervolgens kijkt u naar de jaarafrekening van uw energieleverancier en ziet u een teruggeleverde hoeveelheid energie van 2000 kWh. Dit levert een verschil van 1000 kWh op. Dit verschil is de hoeveelheid energie opgewekt door uw zonnepanelen, wat u direct thuis heeft verbruikt.

Ontdek de potentie van uw dak

Heeft u nog geen zonnepanelen en wilt u meer weten over uw mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs of ontvang uw persoonlijke aanbod binnen een minuut met onze dakscan!

Scroll naar boven