Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Uitkomsten Prinsjesdag 2022: ‘Eigenaren zonnepanelen profiteren flink’

‘Consumenten met zonnepanelen zijn spekkopers’

‘Consumenten met zonnepanelen zijn spekkopers’, aldus Jan Willem Zwang van Stratergy. De belasting op elektriciteit gaat per 1 januari 2023 omhoog, waardoor eigenaren van zonnestroominstallaties komend jaar meer mogen salderen.

Dit is een bijzondere ontwikkeling, aangezien de energiebelasting sinds 2015 jaarlijks is verlaagd om de overstap van aardgas naar elektrische en meer duurzame warmteopties aantrekkelijker te maken. Echter zorgde de constante verlaging van energiebelasting ervoor dat het voordeel van de salderingsregeling flink afnam. Huishoudens met zonnepanelen profiteren dan ook flink van de belastingplannen. In 2024 wordt de energiebelastingcomponent bijna verdubbeld ten opzichte van 2023.

Afbouw salderingsregeling

Minister Jetten voor Klimaat en Energie besloot eerder dit jaar de afbouw van de salderingsregeling uit te stellen tot 1 januari 2025. Vanaf dat kalenderjaar krijgen de eigenaren van zonnepanelen versneld minder voordeel. Zoals eerder beschreven in een van onze artikelen, maakt dit 2022 hét moment om te investeren in zonnepanelen. De terugverdientijd voor particulieren bedraagt tenslotte minder dan 5 jaar in 2022, wat bleek uit een onderzoek van TNO.

Ook uw eigen energie opwekken?

De investering in zonnepanelen is altijd interessant geweest, maar verdient zich momenteel sneller terug dan ooit. Overweegt u te investeren in zonne-energie? Doe dan onze dakscan en bekijk direct uw mogelijkheden!

Scroll naar boven