Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Subsidies en leningen voor particulieren

Er bestaat al heel lang geen landelijke aankoopsubsidie voor zonnepanelen meer, maar er zijn nog altijd manieren om een gedeelte van het meestal toch wel forse bedrag gefinancierd te krijgen.

Voor particulieren is het fijn om te weten dat bepaalde gemeentes nog wel een regeling hebben voor subsidies of zelfs voor inwoners die met een aantal buurtgenoten iets willen organiseren, bijvoorbeeld de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen. Er is vaak heel veel mogelijk bij gemeentes dus informeer altijd goed naar de mogelijkheden bij het Energieloket en kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl voor een overzicht van gemeentelijke regelingen.

Vaak hebben gemeentes een beperkt aantal leningen die ze per periode of er jaar kunnen verstrekken. U kunt ook informeren bij de landelijke duurzaamheidsfondsen, zoals het SVn Stimuleringsfonds Volkshuisvesting en Nationaal Energiebespaarfonds, gesteund door de overheid.

De SVn is een duurzaamheidslening waarmee u tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan uw woning financiert. Voor de Energiebespaarlening geldt dat u maximaal 75% van de lening aan zonnepanelen mag besteden en voor andere maatregelen gebruikt u minimaal 25% van het totale leenbedrag. U kunt uw zonnepanelen dus wel volledig financieren wanneer de kosten voor de zonnepanelen maximaal 75% van de totale lening zijn. Voor VvE gelden weer andere voorwaarden, dus laat u altijd goed informeren.

Scroll naar boven