Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

De energiemarkt slaat op hol

Enorme prijsstijging gas en elektriciteit

De nieuwsberichten van de afgelopen week liegen er niet om, de prijzen van elektriciteit en gas lopen buitengewoon hard op. “energierekening wordt onbetaalbaar voor lage en middeninkomens” en “energiemarkt slaat op hol, huishoudens dreigen in de knel te raken” kopten diverse media zoals AD en NOS.

Miljoenen huishoudens staan op het punt een fors hogere energierekening te ontvangen, zodra huidige energiecontracten verlopen. De hogere tarieven gaan namelijk in zodra uw energiecontract verlopen is, of wanneer u energie afneemt tegen variabele tarieven. Volgens prijsvergelijker Pricewise, is wie nu een nieuw contract afsluit, gemiddeld 500 euro per jaar duurder uit in vergelijking met 2020.

De explosie van energieprijzen biedt echter ook een moment om de toenemende voordelen van een eigen zonnestroominstallatie te overwegen. Waar de kosten van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen over de jaren sterk gedaald zijn, blijven energiekosten oplopen. Ofwel, de investering in een duurzame energiebron waarmee u zelfvoorzienend in uw energiebehoefte wordt, verdient u sneller terug dan ooit. Tenslotte zet u hiermee een grote stap naar onafhankelijkheid van de energiemarkt.

Oog op de toekomst

Naar verwachting zal het gemiddelde energieverbruik over de jaren significant toenemen. Het is daarom verstandig om vooruit te denken over hoe uw energiebehoefte zal groeien. Bent u bijvoorbeeld van plan om elektrisch te rijden, koken of verwarmen? Neem dit dan mee in uw overwegingen.

Uiteraard blijft toekomstig verbruik moeilijk in te schatten. Daarom adviseren wij u om in gesprek te gaan met een specialist welke u voorziet van een advies gebaseerd op uw huidige situatie, met oog op te toekomst. Zo zou u bij eventuele groei van uw toekomstige behoeften geadviseerd kunnen worden om te kiezen voor een eenvoudig uit te breiden systeem met micro-omvormers, ten opzichte van traditionele omvormers. Hoe dit precies zit? Onze adviseurs gaan graag vrijblijvend met u om de tafel.

Inzicht in uw mogelijkheden

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs of doe onze dakscan voor een persoonlijke prijsindicatie binnen een minuut!

Scroll naar boven