Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

In de komende 2 jaar zakelijk investeren in zonnepanelen? Mis de SDE++ subsidie niet!

Wat is SDE++?

De SDE++ (Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie) is een subsidie welke beschikbaar wordt gesteld voor investeringen in hernieuwbare energiebronnen en andere CO2-verlagende technieken. Er is een budget van € 5 miljard beschikbaar, waar ook u eventueel voor in aanmerking komt. In deze blog gaan wij dieper in op de voorwaarden, de aanvraagprocedure en hoe wij u hierbij kunnen ondersteunen.

Wanneer opent de SDE++ subsidieronde?

De SDE++ 2021 opent 5 oktober 2021 en sluit op 11 november 2021.

Subsidie voor uw investering in zonnestroom: de voorwaarden

Overweegt u te investeren in zonnestroom? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de SDE++ subsidieregeling. Hier zijn echter een aantal voorwaarden aan verbonden.

Zo dient uw installatie aangesloten te worden op het elektriciteitsnet via een grootverbruikersaansluiting (3 x 80 A). Ook moet de installatie binnen een bepaald termijn gerealiseerd zijn, afhankelijk van de grootte en opstelling.

  • Zon-PV < 1 MWp: 1,5 jaar
  • Zon-PV ≥ 1 MWp gebouwgebonden systemen: 3 jaar
  • Zon-PV ≥ 1 MWp veld en drijvende systemen: 4 jaar

Daarnaast is een haalbaarheidsstudie inclusief een tekening van de aangevraagd zonnestroominstallatie essentieel. Zoals de naam doet vermoeden, geeft u in de studie antwoord op allerlei vragen over de haalbaarheid van uw project.

U moet hierbij onder andere rekening houden met factoren zoals een transportindicatie waaruit blijkt dat er transportcapaciteit beschikbaar is voor de locatie waarvoor u de subsidie aanvraagt. Ook heeft u in een aantal situaties één of meer vergunningen nodig voor het installeren van zonnepanelen. Deze moeten afgegeven zijn op het moment dat u uw aanvraag indient.

Kortom, er wordt aangeraden een grondige analyse uit te voeren en een uitvoerig voorstel in te dienen waarmee u de overheid overtuigt van uw verduurzamingsplan. Hoe beter het plan, des te groter de kans op goedkeuring. Als u een positieve SDE++-beschikking ontvangt, wordt de subsidie toegekend over een periode 15 jaar.

Ontdek uw mogelijkheden

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden als ondernemer? Kies dan voor een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze specialisten in de zakelijk markt. Hierbij nemen wij naast subsidies alle andere belangrijke thema’s mee.

Wij brengen graag uw behoeften in kaart om tot een gepersonaliseerde routekaart te komen tot opwek van uw eigen elektriciteit. Hierbij gaan we voor u aan de slag met alle stappen die genomen moeten worden om te komen tot een zorgvuldig besluit tot investeren in een eigen zonnestroominstallatie. Welke stappen dat voor u zijn, staat beschreven in uw routekaart. Denk aan thema’s als: dakbelasting, verzekering, netaansluiting/verzwaring, subsidieaanvragen, financiering en meer.

Vraag uw vrijblijvende adviesgesprek aan via info@solention.nl of bel 0318-304612.

Scroll naar boven