Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Een Scope 12 inspectie voor uw zonnestroominstallatie.
Wat is het en waarom is het belangrijk?

U kent het wel: de nieuwsberichten over branden door zonnepanelen. Maar waardoor worden deze branden veroorzaakt? Uit onderzoek is gebleken dat de branden elektrotechnische oorzaken kennen, door kwalitatief slecht installatiewerk waarbij cruciale basisvoorwaarden en regels niet worden nageleefd.

Om grip te krijgen op de wildgroei van installateurs en “doe-het-zelvers” heeft stichting SCIOS de Scope 12-keuring in het leven geroepen. Bij een Scope 12-keuring wordt de elektrische veiligheid van uw volledige zonnestroominstallatie geïnspecteerd, van de zonnepanelen tot uw omvormer en meterkast. Zo wordt er een visuele inspectie gedaan, maar wordt ook het elektrisch materiaal gecontroleerd en worden elektrotechnische metingen uitgevoerd.

U ontvangt vervolgens een inspectierapportage, waarin eventuele veiligheidsproblemen worden beschreven. Worden er geen gebreken geconstateerd? Dan ontvangt u een SCIOS Scope 12 keuringsrapport.

Waarom een Scope 12-keuring laten uitvoeren?

Uiteraard omdat u brandgevaar wil voorkomen en wil zorgen voor een veilige omgeving voor u zelf en in het geval van een zakelijke installatie ook voor uw klanten en medewerkers. Een ander belangrijke overweging is dat verzekeringsmaatschappijen de Scope 12-keuring steeds vaker als eis stellen. Voor zakelijke installaties is de Scope 12-keuring al gebruikelijk als vereiste voor het verkrijgen van een verzekering, maar ook voor particulieren is dit steeds vaker mogelijk.

Periodieke inspectie van de insallatie is vaak één van de voorwaarden en hier is ook zeker iets voor te zeggen. Kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen gaan immers gemiddeld 30 jaar mee. Over de jaren krijgen de panelen veel te verduren, van vervuiling tot weersinvloeden en uiteindelijk slijtage. Het laten uitvoeren van een (periodieke) Scope 12-keuring is dus een goed idee!

Wat zijn de kosten van een Scope 12-keuring?

Onze adviseurs maken graag een vrijblijvende berekening voor uw situatie. De kosten van de inspectie zijn onder andere afhankelijk van het aantal zonnepanelen, het aantal omvormers, de bereikbaarheid van de installatie en eventuele aanvullende eisen. Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 0318-304612 (telefonisch & WhatsApp) of info@solention.nl.

Scroll naar boven