Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Project uitgelicht: optimaal opwekken met een zonnegevel

De zonnegevel

Zonnepanelen gemonteerd aan een gevel, het komt relatief weinig voor in vergelijking met de gebruikelijke dakinstallaties. Dit terwijl wandmontage veel mogelijkheden biedt wanneer de ruimte op het dak beperkt is. Er wordt daarnaast vaak gedacht dat wandmontage geen interessante optie is door rendementsverlies, terwijl het in veel gevallen een rendabele investering blijft.

Deze week lichten we een succesvol project voor een tevreden klant toe, waarbij zowel op een plat dak als een gevel zonnepanelen gemonteerd zijn.

De installatie

Wandmontage:
Voor de montage van zonnepanelen aan de wand is een Aelex montagesysteem gebruikt. Voor de zonnepanelen is gekozen voor 17 hoogwaardige SOLARWATT Vision 60M Construct 315Wp panelen. Dit zijn panelen met veiligheidsglas, waardoor ze als overkapping of muurmontage gebruikt kunnen worden.

Micro-omvormers

Het gehele systeem is voorzien van Enphase micro-omvormers, wat betekent dat ieder paneel een eigen omvormer heeft. Micro-omvormers functioneren zelfstandig, waardoor de opbrengst van ieder paneel gemaximaliseerd wordt. Een paneel in de schaduw of een vuil paneel zal daarom de rest van het systeem niet beïnvloeden, waar dit wel het geval is bij ’traditionele’ serieel geschakelde systemen.

Klant: “de panelen hangen prachtig en stevig aan de muur, super tevreden!”


Meer weten over de voordelen van SOLARWATT zonnepanelen in combinatie met Enphase micro-omvormers?

Scroll naar boven