Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Leer ons team kennen: Jos van Gent!

Leer ons team kennen: Jos van Gent

Mijn naam is Jos van Gent. Ik ben in 2012 begonnen met Solention, dat is bijna 10 jaar geleden, dus dit jaar vieren we een klein feestje. Vanuit de interesse in techniek en duurzaamheid, waarbij ik tien jaar geleden ook zag dat duurzaamheid een sector met toekomst zou zijn, heb ik bedacht dat ik hier mijn tijd en energie in moest steken. Heel concreet zijn we met het installeren van zonnepanelen aan de slag gegaan, wat we tot de dag van vandaag nog steeds doen.

Ik woon al mijn hele leven met plezier in Bennekom en wat mij betreft blijft dat ook zo. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik vind het leuk om met duurzaamheid bezig te zijn en ben echt een bouwer. Ik hou ervan om dingen te realiseren. Om iets te maken waar je trots op kan zijn. Dit doe ik dan ook in mijn vrije tijd. Zo hebben we een klushuisje in Frankrijk, die we volledig renoveren, zodat we hiervan kunnen genieten.

De werkdag van Jos over de jaren

Dat is de afgelopen tien jaar natuurlijk sterk veranderd, wat ik ook leuk vind aan ondernemer zijn. Toen we begonnen deed ik alles. Ik ging naar klanten toe om de klantwens inzichtelijk te krijgen, stelde offertes op, verkocht de spullen, deed de inkoop en uiteindelijk realiseerde ik de installatie bij de klant.

Al vrij snel werd het drukker, waardoor we werk moesten uitbesteden. Kort daarna kwam Judith in dienst, administratief medewerker bij Solention, waardoor mijn takenpakket kleiner werd. Ik heb me toen kunnen focussen op de verkoop, maar ook daar werd de vraag te groot. Toen namen we adviseurs aan, waaronder Ramon en Gerard.

Zo ontwikkelde het bedrijf zich over de jaren. Als een bedrijf groeit wringt het altijd ergens, waarop je moet anticiperen. Dat heeft er nu toe geleid dat mijn voornaamste taak is om te waarborgen dat we met de goede dingen bezig zijn. Bij ontwikkeling horen knelpunten. Het is mijn werk om daar dan een oplossing voor te vinden. Dat is een stukje ondernemerschap, wat ik leuk vind!

Wat maakt ondernemen zo leuk?

Ondernemers hebben een brein wat ideeën produceert. Daar heb ik ook last van, zowel thuis als op het werk. Gelukkig kan mijn vrouw zich troosten met de gedachten dat de meerderheid van deze ideeën nooit tot uitvoering komt.

Ik denk dat de kunst van het ondernemen is om die ideeën te filteren en alle goede dingen tot leven te brengen. Dat is wat ik probeer te doen.

Wat doet Solention goed?

Dat is zonder meer goed werk leveren. Goede producten gecombineerd met zorgvuldige montage, waarbij de klant weet en ervaart dat het plaatje klopt. Dit moeten we dagelijks waarmaken, maar ik merk dat dit in ons DNA zit. Dit is ons bestaansrecht. Iedereen die hier komt werken proberen we hierin op te voeden. Ik denk dat klanten ons daarom waarderen.

Van specialist naar ‘ontzorger’

Enerzijds vind ik dat je een professional moet zijn in wat je doet. Dat wat je doet moet je goed doen. Dit hebben we met zonnepanelen van de bodem opgebouwd, wat ons heeft gebracht tot waar we nu staan, als specialist in ons vakgebied. Tegelijkertijd zie je een andere beweging, waarbij klanten ontzorgt willen worden. Ze willen bij een partij al hun behoeften onderbrengen, bijvoorbeeld rondom energie. Daar horen zonnepanelen bij, maar ook een laadpaal, een accu, isolatie, een warmtepomp en zo door. Het ontzorgen van de klant op het domein van energieverbruik, daar gaan we de komende jaren de nodige stappen in zetten!

Scroll naar boven