ISDE subsidie regeling opengesteld voor MKB

Subsidie voor zonnepanelen voor mkb en andere partijen

19 januari 2021

Vanaf 1 januari jl. is voor MKB en andere zakelijke partijen het ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor kleinschalige energieopwekking met zonnepanelen.
De subsidie is een extra financiële stimulans om te investeren in zonnestroominstallatie. De investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) loopt tot 31 december 2023.

De subsidie is beschikbaar voor mkb-bedrijven, ondernemers in de land- en tuinbouw en maatschappelijk vastgoed zoals scholen, sportverenigingen en theaters.
Ook VVE’s, stichtingen kunnen gebruik maken van deze subsidie.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie zijn een aantal eisen gesteld. Zo moet er een sprake zijn van een kleinschalige zonnestroominstallaties. Het gezamenlijk piekvermogen mag minimaal 15 kW en maximaal 100 kW zijn en er moet sprake zijn van een kleinverbruikersaansluiting met een maximale doorlaatwaarde van 3 x 80 Ampère.

Verder is een eis dat het netto verbruik via de klein verbruikersaansluiting waarop de installatie wordt aangesloten in het jaar voorafgaand aan de subsidieaanvraag minimaal 50.000 kWh moet zijn geweest.

Wilt u meer weten over deze subsidie neemt u dan contact met ons op.

Terug naar nieuws