Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Is uw dak geschikt voor zonnepanelen?

Het is één van de meestgestelde vragen: is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Een begrijpelijke vraag, waarop het antwoord vrijwel altijd ja is. Wel spelen er diverse factoren mee welke invloed hebben op uw energieopbrengst en dus het rendement van uw investering. In deze blog zoomen we in op een aantal belangrijke factoren.

Een plat of een schuin dak

De plaatsing van zonnepanelen op een schuin dak is eenvoudig. Er hoeven vrijwel nooit aanpassingen gedaan te worden. We brengen een frame aan dat aan het hout onder de dakpannen wordt bevestigd. De zonnepanelen worden met een klemsysteem aan het frame vastgezet.

Heeft u een plat dak? Dat is geen probleem, u heeft zelfs het voordeel dat we de oriëntatie en de hellingshoek van de panelen zelf kunnen bepalen. Daarbij is de montage gemakkelijk. De constructie van uw platte dak moet wel bestand zijn tegen het gewicht van de complete installatie. De meeste daken in Nederland kunnen dit gewicht gemakkelijk aan.

Is er sprake van schaduwval?

Logischerwijs moet schaduwval vermeden worden waar mogelijk. Toch is dit niet altijd mogelijk en hoeft het geen spelbreker te zijn. Heeft u bijvoorbeeld één of twee panelen die soms in de schaduw staan? Dan zouden serieel geschakelde installaties in zijn volledigheid minder opbrengen, gebaseerd op de minst presterende panelen. Het gebruik van micro-omvormers, zoals van Enphase, zorgt er echter voor dat panelen individueel functioneren. Een paneel in de schaduw of een vuil paneel zal daarom de rest van het systeem niet beïnvloeden.

Is uw dak groot genoeg voor zonnepanelen?

Ieder dak is uniek. Daarom bieden wij u graag een legplan op maat aan om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Om u een indicatie te geven hebben de meeste zonnepanelen een afmeting van 1 x 1.7 meter. Daarbij moet u rekening houden met veiligheidsmarges en bij voorkeur worden de panelen op één dakdeel geplaatst.

Doe een vrijblijvende dakscan!

Natuurlijk zijn er andere belangrijke factoren, zoals de kompasrichting en het materiaal op uw dak. Onze adviseurs berekenen graag of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Doe een vrijblijvende dakscan en ontdek de voordelen van zonnepanelen!

Scroll naar boven