Gewichtstest Solarwatt glas-glas zonnepanelen

Wie zijn Solarwatt?

11 maart 2020

Solarwatt heeft al ruim 20 jaar ervaring in de productie van zonnepanelen. Solarwatt is een fabrikant die 30 jaar materiaal- en vermogensgarantie geeft op de glas-glas reeks zonnepanelen.

Deze garantie kan Solarwatt geven, omdat hun zonnepanelen uitgebreid getest zijn in hun eigen, door de VDE geaccrediteerde, testlaboratorium. De zonnepanelen worden uitgebreid getest.

Door middel van een vocht-warmte test, waarbij een situatie wordt nagebootst waarbij zonnepanelen snel verouderen, wordt duidelijk dat bij Solarwatt glas-glas zonnepanelen dit weinig invloed op de degradatie heeft. Ook bij de temperatuur cyclus test, waar fluctuaties in omgevingstemperatuur en instraling orden nagebootst met 600 cylcli. Standaard worden zonnepanelen onderworpen aan 200 cycli. Conclusie is dus dat Solarwatt glas-glas zonnepanelen bestand zijn tegen de meest extreme weersomstandigheden.

Ook verschillende testen zoals:

– Een gesimuleerde test met de invloed van wind en sneeuw.
РEen soort r̦ntgenfoto, die beschadigingen die nu, of in de toekomst, mogelijk invloed hebben op het vermogen van een zonnepaneel, waarneemt. Hier wordt geen enkele afwijking geaccepteerd.
– Gewichtstest, waaruit blijkt dat de glas-glas panelen tot 4 keer het gewicht van een regulier paneel aankan, dat is getest aan de hand van een norm; dat een zonnepaneel een druk van 2400 Pa moet aankunnen.

En het feit dat de tweede glasplaat zorgt voor een torsiestijfheid en stabiliteit kan worden geconcludeerd dat Solarwatt glas-glas zonnepanelen extreem sterk zijn.

Dit is ook te zien in dit filmpje. Hier rijdt een BMW i3 over een Solarwatt Vision glas-glas zonnepaneel heen om te laten zien hoe belastbaar en veerkrachtig de zonnepanelen van Solarwatt zijn.

Dit alles maakt dat Solention een trotste premium dealer is van Solarwatt.

Terug naar nieuws