Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Enorme stijging aantal zonne-installaties: waarom juist nu?

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is de productie van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen met 40 procent gestegen ten opzichte van 2019. De productie van elektriciteit uit zonnepanelen is hiermee toegenomen van 5,3 miljard kWh naar 8,1 miljard kWh. Waardoor wordt deze sterke groei veroorzaakt en wat maakt de investering in zonne-energie zo aantrekkelijk? In deze blog lichten we een aantal belangrijke factoren toe.

Salderingsregeling (subsidie)

De salderingsregeling maakt het mogelijk om de door uw zonnepanelen opgewekte stroom, wat u niet heeft verbruikt, tegen het volledige tarief te ‘verkopen’ aan uw energieleverancier. De stroom die u op jaarbasis teruglevert aan het net wordt hierdoor verrekend met uw jaarlijkse verbruik.

In een wetsvoorstel aan de Tweede Kamer stelde het kabinet voor om de salderingsregeling in stapjes af te bouwen vanaf 2023 tot 2031. Dit betekent dat u uiteindelijk alleen het teruglevertarief zou ontvangen, wat een aanzienlijk lager bedrag is.

Let op: het gaat om een voorstel, welke door de Tweede Kamer controversieel is verklaard. Het is dus onzeker of de regeling zal worden afgebouwd. Indien dit wel het geval is, zal dit naar schatting de gemiddelde terugverdientijd van een zonne-installatie verlengen van 7 naar 9 jaar. Een investering in zonne-energie blijft dus een slimme investering!

BTW-teruggaaf

Met uw zonne-installatie bent u een onafhankelijk producent van duurzame energie. U kunt de BTW over de aanschaf en de installatie van uw panelen terugvragen. Dit maakt uw investering extra interessant en voordelig. Als u uw zonnepanelen laat installeren door Solention, wordt de BTW-teruggaaf volledig voor u geregeld.

Het is dé slimme en groene investering

In een tijd waarin negatieve spaarrentes geen taboe meer zijn en spaargeld met een recordhoeveelheid toeneemt, zijn mensen op zoek naar slimme investeringen. Daarnaast zoeken we naar manieren waarmee we onze CO² uitstoot kunnen verminderen. Het investeren in zonnepanelen is daarom een logische stap voor veel huiseigenaren en bedrijven. Op dit moment zijn er daarom al meer dan een miljoen zonne-installaties in Nederland. Wilt u meer weten over uw mogelijkheden? Doe dan een vrijblijvende dakscan!

Scroll naar boven