Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Energie opwekken en terugleveren met uw zonnepanelen? Vergeet u niet aan te melden!

Energie opwekken en terugleveren met uw zonnepanelen? Vergeet u niet aan te melden!

Heeft u na mei 2020 zonnepanelen laten installeren of bent u van plan dit te doen? U dient zich dan aan te melden via www.energieleveren.nl. Dit is een gezamenlijke site van alle netbeheerders. Met uw aanmelding informeert u de netbeheerder in uw regio dat u stroom terug gaat leveren. Laat u uw zonnepanelen installeren door Solention? Dan houden wij u op de hoogte van wanneer u dit dient te doen en voorzien wij u van een eenvoudig stappenplan waarmee u de aanmelding in enkele minuten afrondt.

Vergeet tenslotte niet aan uw energieleverancier door te geven dat u zelf stroom op gaat wekken. Deze kan dan namelijk uw maandelijkse voorschotbedrag aanpassen, zodat u alleen nog maar voor reststroom betaalt. Wanneer u contact opneemt met uw energieleverancier, is het handig als u het vermogen van uw zonnestroominstallatie bij de hand houdt. Dit vindt u terug in uw investeringsvoorstel.

Waarom aanmelden belangrijk (en verplicht) is

  • U kunt (een gedeelte) van uw opgewekte stroom kwijtraken. Zonder aanmelding is de netbeheerder niet op de hoogte van teruglevering van stroom die u teveel heeft opgewekt.
  • U kunt uw voorschotbedrag bij uw energieleverancier anders niet verlagen.
  • De netbeheerder dient per regio te weten hoeveel stroom er teruggeleverd wordt aan het net om eventuele problemen te voorkomen.
  • Zonder aanmelding komt u niet (meer) in aanmerking voor het kosteloos vervangen van een analoge door een slimme meter.
Scroll naar boven