Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Effect afbouw salderingsregeling op de terugverdientijd van zonnepanelen: 2022 hét moment om te investeren?

De terugverdientijd van zonnepanelen voor particulieren bedraagt minder dan 5 jaar in 2022, blijkt uit een nieuw onderzoek van TNO. Het onderzoek werd uitgevoerd om de gevolgen van de afbouw van de salderingsregeling in kaart te brengen.

Sneller terugverdiend dan ooit

In het onderzoek is TNO uitgegaan van de meest recente cijfers voor belastingen, energieprijzen en de investeringskosten van zonnepanelen. De uitkomsten zijn gunstig, aangezien de terugverdientijden bij het nieuwe afbouwpad over de hele linie fors zijn verbeterd.

2022 hét moment om te investeren?

In het rapport van TNO uit 2020 werd een gemiddelde terugverdientijd voor de investering in zonnepanelen van 9 jaar in het jaar 2030 beschreven. Dit is inmiddels gedaald tot onder de 7 jaar.

Particulieren die in 2022 zonnepanelen hebben aangeschaft, verdienen hun investering in minder dan 5 jaar terug. Dit wordt met name veroorzaakt door de nog altijd gunstige salderingsregeling en ongekend hoge energieprijzen.

Conclusie

De investering in zonnepanelen is altijd interessant geweest, maar verdient zich momenteel sneller terug dan ooit. Overweegt u te investeren in zonne-energie? Doe dan onze dakscan en bekijk direct uw mogelijkheden!

Scroll naar boven