Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Dwangarbeid bij productie zonnepanelen voor Nederland?

Dwangarbeid bij productie van zonnepanelen

‘’Waarschijnlijk dwangarbeid bij productie van Chinese zonnepanelen voor Nederland’’, zo kopten de afgelopen weken diverse media zoals NRC en NOS. In deze artikelen werd aandacht besteed aan de dwangarbeid van Oeigoeren bij de productie van silicium: de belangrijkste grondstof voor zonnepanelen. Uit diverse onderzoeken is namelijk gebleken dat ongeveer 45 procent van het wereldwijde aanbod van silicium afkomstig is uit de regio Xinjiang, waar wordt vermoed dat er sprake is van dwangarbeid.

Onze leveranciers

Wij kunnen ons voorstellen dat dit soort berichtgeving vragen bij u oproept. Uiteraard nemen wij deze berichten uiterst serieus en selecteren wij onze leveranciers zorgvuldig om dergelijke misstanden te voorkomen.

Eén van onze leveranciers en tevens één van de grootste private ondernemingen in China, DMEGC, maakt geen gebruik van silicium uit deze regio. Overigens heeft de producent van zonnepanelen een audit uit laten voeren door Ecovadis, waarbij de sustainability rating “zilver” is gegeven. Ecovadis is ’s werelds grootste en meest vertrouwde leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven. Tevens zal naar verwachten medio augustus het SA8000 certificaat worden afgegeven, een toonaangevende certificeringsnorm die organisaties over de hele wereld aanzet tot sociaal aanvaardbare praktijken op de werkplek.

Ook bieden wij zonnepanelen aan van diverse andere leveranciers, waaronder Solarwatt, LG en WINAICO. Wilt u meer weten over de verschillende soorten en merken zonnepanelen? Neem dan gerust contact op met onze specialisten!

Scroll naar boven