Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Veelgestelde vraag: in hoeverre daalt de opbrengst van zonnepanelen over de jaren?

Veelgestelde vraag

Het is een veelgestelde vraag, in welke mate daalt de energieopbrengst van zonnepanelen naarmate ze ouder worden? De degradatie van zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type paneel (glas-folie of glas-glas), de kwaliteit van de zonnecellen en de kwaliteit van overige componenten in het paneel.

Kwaliteitsverschillen

Bij glas-folie panelen worden de zonnecellen beschermt door kunststoffolie aan de achterzijde, waar gehard glas gebruikt wordt bij glas-glas panelen. Om de prijzen laag te houden kiezen sommige fabrikanten er bijvoorbeeld voor om minder aluminium te gebruiken voor het frame, waardoor het paneel kwetsbaarder wordt.

Zonnepanelen hebben veel te verduren over de jaren, waaronder vervuiling, vochtigheid, hoge en lage temperaturen en hagelbuien. Het is dus begrijpelijk dat panelen waarbij is gekozen voor goedkopere componenten sneller slijten dan hoogwaardige alternatieven.

Degradatie over de jaren

Over het algemeen daalt de opbrengst van zonnepanelen heel langzaam, met ongeveer een half procent per jaar. Vaak bieden fabrikanten vermogensgaranties van ongeveer 80% na 25 jaar. Kiest u voor een hoogwaardig glas-glas paneel, dan kunt u betere garanties verwachten. Zo biedt SOLARWATT een lineaire vermogensgarantie van 30 jaar (98-87% rendement) op haar glas-glas panelen. Bekijk hier onze all-inclusive pakketten met glas-glas panelen.

Wilt u meer weten over welke panelen het meest geschikt zijn voor uw woning? Doe onze dakscan of neem vrijblijvend contact op met onze specialisten!

Scroll naar boven