Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

De footprint van zonnepanelen: een 'tikkende milieutijdbom'?

Een tikkende milieutijdbom?

80 miljoen zonnepanelen in 2024 zijn een ’tikkende milieutijdbom’ kopte de NOS afgelopen maandag. Het nieuwsbericht gaat in op een steeds relevanter wordende vraag: kunnen afgedankte zonnepanelen gerecycled worden? Zo nee, hoe duurzaam zijn zonnepanelen dan echt?

Door de enorme stijging in het aantal zonne-stroominstallaties, zal de afvalstroom van afgedankte zonnepanelen blijven toenemen. Zo is de productie van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen volgens het  Centraal Bureau voor de Statistiek in 2020 met 40 procent gestegen ten opzichte van 2019. De investering in zonne-energie is tenslotte om diverse redenen dé slimme investering van dit moment.

Maar uiteindelijk zullen deze miljoenen zonnepanelen vervangen moeten worden. Wilt u verzekerd zijn van een daadwerkelijk duurzame investering met de correcte afvoer en verwerking van uw panelen? Kies dan voor een Europees geproduceerd paneel, voorzien van het Cradle to Cradle certificaat.

De duurzaamheid van een Europees hoogwaardig zonnepaneel

SOLARWATT is een Duitse fabrikant van complete zonne-energiesystemen van topkwaliteit. Het bedrijf is opgericht in 1993 en Europees marktleider in glas-glas zonnepanelen.

Het glas-glas paneel van SOLARWATT heeft een bijzonder lage footprint, om diverse redenen;

  • SOLARWATT glas-glas panelen worden begin volgend jaar voorzien van het Cradle to Cradle certificaat. De filosofie achter het certificaat (van wieg tot wieg, ofwel: kringloop) is dat alle materialen na gebruik in een product nuttig inzetbaar zijn voor een ander product
  • Zonnepanelen die in Europa worden geproduceerd hebben een 5 keer lagere voetafdruk dan zonnepanelen geproduceerd buiten Europa
  • De scheepsvaart is een van de meest vervuilende industrieën in de wereld. Europese productie voorkomt het gebruik hiervan
  • De levensduur van glas-glas panelen is aanzienlijk langer en ze degraderen minder snel dan glas-folie panelen. Dit resulteert in een betere verhouding tussen de opgebrachte energie en de energie die het gekost heeft om het paneel te maken
  • Tot slot wordt er een grote hoeveel PFAS (chemische stoffen die gebruikt worden om producten water-, vuil-, stof- of vetafstotend te maken) gebruikt bij de productie van glas-folie panelen. Bij de productie van glas-glas panelen is dit niet het geval.

Kies voor kwaliteit en duurzaamheid

De keuze voor SOLARWATT glas-glas zonnepanelen verzekerd u van een daadwerkelijk duurzame investering en de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen. De panelen hebben een opbrengst die gegarandeerd 25% boven de industrienorm liggen en u krijgt standaard 30 jaar productgarantie en 30 jaar lineaire vermogensgarantie (98-87%) met een gratis all-risk verzekering (5 jaar).

Meer weten? Bekijk onze gouden pakketten!

Scroll naar boven