Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

De 5 meestgestelde vragen over zonnepanelen beantwoord

1.      Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het is één van de meestgestelde vragen: is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Een begrijpelijke vraag, waarop het antwoord vrijwel altijd ja is. Wel spelen er diverse factoren mee welke invloed hebben op uw energieopbrengst en dus het rendement van uw investering. Bijvoorbeeld te denken aan schaduwval op uw dak, het beschikbare dakoppervlak en de oriëntatie en de hellingshoek van uw panelen. Meer weten? Onze adviseurs voorzien u graag van een vrijblijvend advies.

2.      Welke soorten zonnepanelen zijn er en wat zijn de verschillen?

Hoofdzakelijk zijn er twee soorten zonnepanelen: glas-glas panelen & glas-folie panelen. Glas-glas zonnepanelen bestaan uit twee lagen glas met daartussen een laag zonnecellen. De constructie van het paneel zorgt ervoor dat de zonnecel optimaal beschermt wordt. Dit zorgt ervoor dat de prestaties van het paneel minder beïnvloedt worden door weersinvloeden. De vermogensgarantie van deze kwalitatieve zonnepanelen is dan ook minimaal 87% na 30 jaar.

Glas-folie zonnepanelen bestaan uit een laag glas en een laag kunststof folie met daartussen de zonnecellen. Het geheel is gemonteerd in een metalen frame. Door de toepassing van twee verschillende materialen die elk anders reageren op temperatuurverschillen kan er werking optreden. Dit heeft tot gevolg dat de zonnecellen minder beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf. Ook is de belastbaarheid van het zonnepaneel minder dan van een glas-glas paneel.

3.      Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

De gemiddelde terugverdientijd van een zonnestroominstallatie is 6 tot 8 jaar. De terugverdientijd van uw installatie is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder; aanschafkosten, kwaliteit en rendement van uw panelen en omvormer, ligging van het dak, de stroomprijs voor teruggeleverde energie en het aantal zonuren. Onze adviseurs voorzien u graag van een berekening op basis van uw situatie.

4.      Gaat de opbrengst van zonnepanelen achteruit naarmate ze ouder worden?

De mate waarin het rendement van uw installatie afneemt, is afhankelijk van de kwaliteit van de zonnepanelen. Kiest u voor hoogwaardige SOLARWATT glas-glas panelen, zoals in ons gouden pakket? Dan krijgt u standaard 30 jaar lineaire vermogensgarantie (98-87%). Daarnaast ontvangt u in het gouden pakket standaard 30 jaar productgarantie en vijf jaar lang een gratis all-risk verzekering waarmee volledig gedekt bent voor de meest uiteenlopende schades, gemiste opbrengsten of tegenvallende prestaties.

5.      Hebben zonnepanelen onderhoud nodig?

Uw zonnestroominstallatie heeft geen onderhoud nodig. In veel gevallen is het schoonmaken van zonnepanelen wel zinvol. Waar u wel rekening mee moeten houden is de eventuele vervanging van uw omvormer. Kiest u voor een centrale omvormer? Dan moet u deze na ongeveer 8 jaar vervangen. Gaat u voor Enphase micro-omvormers zoals in ons gouden pakket? Dan is vervanging niet nodig, met een standaard productgarantie van 25 jaar.

Scroll naar boven