Google Reviews: 4,8/5 

  Actief sinds 2012

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,8/5 

Brand bij zonnestroominstallaties

Brand door niet nauwkeurig installatiewerk

Af en toe ziet u een bericht langskomen dat er brand is uitgebroken door een zonnestroominstallatie. In 2019 waren dit er 23. De oorzaak die het meeste voorkomt is niet nauwkeurig uitgevoerd installatiewerk. Het belang van een vakkundig installateur is dus groot.

Er zijn bedrijven of personen in de branche die hun personeel ergens vandaan plukken als er een opdracht binnen is en er zonnepanelen moeten worden geïnstalleerd. Deze installateurs zijn vaak niet vakkundig genoeg of niet gecertificeerd, wat kan leiden tot slecht installatie werk. Dit kan omdat zonnepanelen een vrije markt is waarop iedereen zich zonnepanelen-installateur kan noemen. Wij raden u aan om altijd te checken of de installateur intern en vakkundig is.

De oorzaak van een brand ligt meestal bij slechte elektrische verbindingen aan de DC (gelijkstroom) kant. Bij opdak-systemen is er weinig risico op brand: als er een slecht contact is, door slecht installatiewerk, dan zal de connector langzaam wegsmelten tot de verbinding is verbroken, dan loopt er ook geen stroom meer door het circuit en is er geen brandgevaar. De brand vindt meestal plaats bij indak-zonnepanelen. De indak-panelen dienen als dakbedekking liggen zo dicht op het isolatiemateriaal van het dak. Daardoor kan een connector die heel warm wordt in aanraking komen met brandbare delen en voor brand zorgen.

Solention heeft keurmerken van InstallQ en Techniek Nederland. Beide tonen hiermee aan dat er hoogwaardige kwaliteit wordt geleverd. Leden van Techniek Nederland zijn betrouwbaar, bieden service en hebben vakmanschap. InstallQ toetst regelmatig of de installaties van de InstallQ-installateur voldoen aan de eisen.

Scroll naar boven