Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in onze branche

Energie opwekken en terugleveren met uw zonnepanelen? Vergeet u niet aan te melden!

Heeft u na mei 2020 zonnepanelen laten installeren of bent u van plan dit te doen? U dient zich dan aan te melden via www.energieleveren.nl. Dit is een gezamenlijke site van alle netbeheerders.

Veelgestelde vraag: daalt de opbrengst van zonnepanelen over de jaren?

Het is een veelgestelde vraag, in welke mate daalt de energieopbrengst van zonnepanelen naarmate ze ouder worden? De degradatie van zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type paneel (glas-folie of glas-glas), de kwaliteit van de zonnecellen en de kwaliteit van overige componenten in het paneel.

Oproep kwaliteitsorganisatie InstallQ: kies voor erkende installateur van zonnepanelen

InstallQ is de meest toonaangevende kwaliteitsorganisatie binnen de installatiesector. Haar doel is om de veiligheid van installaties waar Nederland (dagelijks) gebruik van maakt te bewaken.

Nieuw record: 25 procent van Nederlandse stroom opgewekt met zonnepanelen

Het aandeel zonne-energie steeg in augustus naar een nieuwe recordhoogte. Ruim een kwart van het in Nederland verbruikte stroom (25,5 procent) werd afgelopen maand opgewekt door zonnepanelen.

Uitkomsten Prinsjesdag 2022: ‘Eigenaren zonnepanelen profiteren flink’

‘Consumenten met zonnepanelen zijn spekkopers’, aldus Jan Willem Zwang van Stratergy. De belasting op elektriciteit gaat per 1 januari 2023 omhoog, waardoor eigenaren van zonnestroominstallaties komend jaar meer mogen salderen.

Scroll naar top