Google Reviews: 4,7/5 

Gevestigd in Ede
Google Reviews: 4,7/5 

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen

Uw prangende vragen over zonnepanelen beantwoordt door een specialist.

euro, coin, money-145386.jpg

Kosten en opbrengsten

Hoeveel kosten zonnepanelen? En wat leveren ze over de jaren op?

important, exclamation mark, mark-98442.jpg

Storingen

Heeft u last van een storing? Vaak is dit eenvoudig op te lossen.

Zonnepanelen

Voor Solention is geen dak te moeilijk, echter beoordelen we uiteraard de potentie van uw dak. Doe een vrijblijvende dakscan en ontdek de mogelijkheden!

Solention biedt diverse soorten zonnepanelen aan. Lees hier meer over de verschillende soorten zonnepanelen.

Een zonnepaneel moet geproduceerd, getransporteerd en geïnstalleerd worden. Een begrijpelijke vraag is dan ook: hoe duurzaam zijn zonnepanelen? Bekijk hier het antwoord.

Ja, zonnepanelen kunnen ook geïnstalleerd worden op daken die niet naar het zuiden gericht zijn. De efficiëntie van de panelen kan wel iets afnemen, afhankelijk van de richting van het dak ten opzichte van de zon.

Onderhoud op uw zonnepanelen hoeft niet vaak te gebeuren, maar het is wel belangrijk. U wilt een zo hoog mogelijk rendement van uw zonnestroominstallatie. Lees hier over onderhoud van zonnepanelen.

Weersomstandigheden zoals extreme hagelbuien kunnen ‘microcracks’ veroorzaken bij glas-folie zonnepanelen. Dit zijn haarfijne scheurtjes in de zonnecellen, welke niet te zien zijn met het blote oog.

Microcracks hebben een zeer nadelig effect op het rendement en de levensduur van een zonnepaneel. Met glas-glas panelen is de kans op microcracks nihil. Dit omdat de zonnecellen bij glas-glas zonnepanelen tussen twee geharde glazen platen zitten.

Solention biedt diverse merken zonnepanelen aan. Bekijk hier onze merken.

De zonnepanelen die wij aanbieden voldoen aan de hoogste eisen die gesteld kunnen worden aan brandveiligheid.

Brand wordt veelal veroorzaakt door foutieve installatie, onder andere door doe-het-zelvers.

Glas-folie zonnepanelen zijn gemaakt van gehard glas aan de voorzijde van het paneel en kunststof (plastic) aan de achterzijde. Glas-glas zonnepanelen zijn aan beide kanten van het paneel voorzien van gehard glas, waardoor de zonnecellen veel beter beschermt worden tegen omgevingsfactoren.

Voordelen van glas-glas zonnepanelen:

  • Betere bescherming tegen weersomstandigheden, verminderde degradatie
  • Langere levensduur en hogere opbrengst
  • Beste garantievoorwaarden

Ja, zonnepanelen kunnen worden geïntegreerd in het bestaande elektriciteitsnetwerk van een woning of bedrijf. Een omvormer is nodig om de gelijkstroom van de panelen om te zetten in wisselstroom die gebruikt kan worden in huishoudelijke apparaten.

Het is mogelijk om met zonnepanelen volledig onafhankelijk te zijn van het netwerk door middel van een off-grid systeem. Dit vereist echter een grotere initiële investering en meer planningen onderhoud. Bovendien is dit niet altijd mogelijk of praktisch, vooral als de energiebehoeften van een huishouden of bedrijf groot zijn.

Zonnepanelen gaan over het algemeen 25 tot 30 jaar mee. Aan het einde van hun levensduur kunnen ze gerecycled worden. De meeste materialen in de panelen kunnen worden hergebruikt, zoals aluminium en glas. Sommige materialen, zoals de siliciumcellen, kunnen worden hergebruikt in andere elektronische apparaten.

Verschillende weersomstandigheden hebben verschillende effecten op de efficiëntie van zonnepanelen. Over het algemeen werken zonnepanelen het best bij heldere zonnige dagen met een koele temperatuur. Bewolkte dagen kunnen de efficiëntie van zonnepanelen verminderen, maar zelfs op bewolkte dagen wekken zonnepanelen nog steeds energie op.

Ja, u kunt zonnepanelen meenemen als u verhuist naar een andere woning. Het is echter belangrijk om de panelen correct te laten verwijderen en opnieuw te laten installeren door een gekwalificeerde installateur.

Ja, zonnepanelen kunnen op platte daken worden geïnstalleerd. Dit vereist meestal een speciaal montagesysteem om de panelen in de juiste hoek te plaatsen voor maximale efficiëntie.

Kosten en opbrengsten

Bekijk onze all-inclusive pakketten hier. Wilt u liever een persoonlijk aanbod? Onze adviseurs voorzien u graag van een vrijblijvende offerte.

De gemiddelde terugverdientijd van een zonne-installatie is 7 jaar. Onze adviseurs voorzien u graag van een berekening op basis van uw situatie.

Storingen

Heeft u last van een storing? Vul hier ons storingsformulier in. Wij helpen u zo snel mogelijk.

Scroll naar boven